interiors from greece
Magazine
24 Απριλίου 2020
Η κατάνυξη στο μπαρ σε μια νέα σχεδιαστική εποχή
GR | EN

Με την αγορά οινοπνευματωδών ποτών να προσφέρει ολοένα και πιο εξειδικευμένα προϊόντα και προϊόντα ειδικής χρήσης, οι ιδιοκτήτες μπαρ προσπαθούν επίσης ολοένα και περισσότερο να δημιουργούν μοναδικές και αξέχαστες σχεδιαστικές εμπειρίες για τους πελάτες τους.

Read 1532 times
1bryanosullivanstudiotheberkeleybarandterrace_620



Η κατανάλωση αλκοόλ μειώνεται σε μεγάλο μέρος του Δυτικού κόσμου καθώς οι millennial κάνουν στροφή από την ποσότητα στην ποιότητα. Το ίδιο ισχύει και για τα μπαρ και εφόσον η διακόσμηση είναι εξίσου σημαντική με τα ποτά που προσφέρονται –τουλάχιστον για τη γενιά του Instagram– η τελευταία σοδειά των χώρων εστίασης γίνεται ολοένα και πιο εξελιγμένη και γοητευτική.



2grahambabaarchitectsdeepdivearchitonic1_620photo: Το γραφείο Graham Baba Architects συνδυάζει πολυτελή έπιπλα και φινιρίσματα και δημιουργεί μια εκκεντρική ατμόσφαιρα με ένα ερμάριο αξιοπερίεργων αντικειμένων στο μπαρ Deep Dive του Σιάτλ. Φωτογραφίες: Haris Kenjar



3grahambabaarchitectsdeepdivearchitonic2_620photo: Το γραφείο Graham Baba Architects συνδυάζει πολυτελή έπιπλα και φινιρίσματα και δημιουργεί μια εκκεντρική ατμόσφαιρα με ένα ερμάριο αξιοπερίεργων αντικειμένων στο μπαρ Deep Dive του Σιάτλ. Φωτογραφίες: Haris Kenjar



4grahambabaarchitectsdeepdivearchitonic3_620photo: Το γραφείο Graham Baba Architects συνδυάζει πολυτελή έπιπλα και φινιρίσματα και δημιουργεί μια εκκεντρική ατμόσφαιρα με ένα ερμάριο αξιοπερίεργων αντικειμένων στο μπαρ Deep Dive του Σιάτλ. Φωτογραφίες: Haris Kenjar



Στο Σιάτλ το Deep Dive δεν είναι ένα συνηθισμένο καταγώγιο. Παίρνοντας έμπνευση από τα ταξίδια του Καρόλου Δαρβίνου και τα φανταστικά οδοιπορικά του Ιουλίου Βερν, οι Graham Baba Architects δημιούργησαν έναν εκλεκτικά επιπλωμένο χώρο γεμάτο σκοτεινούς τόνους. Σκεφτείτε σκούρους μπλε καναπέδες, επένδυση από σκούρο ξύλο, ένα καμπυλωτό μπαρ από πράσινο μάρμαρο και μια οροφή που καλύπτεται από κρεμαστές λωρίδες χάλυβα. Ένας μικρότερος χώρος δίπλα από το μπαρ, που ονομάζεται «βιβλιοθήκη» διαθέτει κιλίμια, βελούδινες πολυθρόνες και μια συλλογή από αντίκες που καλύπτουν τα ράφια.



5sansarcstudiomaltjuniper1_620photo: Με την έξυπνη χωροταξική διαρρύθμιση του Malt & Juniper σε δύο ορόφους και τα έπιπλα χωρίς πλάτη, το Sans-Arc Studio δημιούργησε ένα μπαρ που συνδυάζει την προσβασιμότητα με την οικειότητα. Φωτογραφίες: Brendan Homan



6sansarcstudiomaltjuniper2_620photo: Με την έξυπνη χωροταξική διαρρύθμιση του Malt & Juniper σε δύο ορόφους και τα έπιπλα χωρίς πλάτη, το Sans-Arc Studio δημιούργησε ένα μπαρ που συνδυάζει την προσβασιμότητα με την οικειότητα. Φωτογραφίες: Brendan Homan



7sansarcstudiomaltjuniper3_620photo: Με την έξυπνη χωροταξική διαρρύθμιση του Malt & Juniper σε δύο ορόφους και τα έπιπλα χωρίς πλάτη, το Sans-Arc Studio δημιούργησε ένα μπαρ που συνδυάζει την προσβασιμότητα με την οικειότητα. Φωτογραφίες: Brendan Homan



Πιο συγκρατημένο, αν και εξίσου θεατρικό, το Malt & Juniper, σχεδιασμένο από το Sans-Arc Studio, είναι ένα ουίσκι και τζιν μπαρ στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, με ένα υπερμεγέθες ράφι μπαρ χωρίς πλάτη, μια σκάλα ύψους τεσσάρων μέτρων και άλλον ένα σκούρο πράσινο μαρμάρινο πάγκο. Τα καθίσματα, που βρίσκονται στην περίμετρο του χώρου στο ισόγειο και στο πλαϊνό πατάρι, συνδυάζουν πράσινους δερμάτινους καναπέδες, ξύλο βαμμένο σκούρο, διακριτικό σχέδιο φωτισμού, φυτά και ανάγλυφο λευκό στόκο, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας που συνδέεται απευθείας με το θεατρικό κεντρικό στοιχείο.



8bryanosullivanstudiotheberkeleybarandterrace1_620_01photo: Το Berkeley Bar & Terrace του Bryan O’Sullivan Studio περιλαμβάνουν επίσης το The Snug, μια αίθουσα με ιδιαίτερη οικειότητα, με μια τοιχογραφία του Νεοϋορκέζου καλλιτέχνη TM Davy, το δικό του ηχοσύστημα και κουμπί κλήσης του προσωπικού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πιο ιδιωτικές περιστάσεις. Φωτογραφίες: James McDonald



9bryanosullivanstudiotheberkeleybarandterrace2_1095photo: Το Berkeley Bar & Terrace του Bryan O’Sullivan Studio περιλαμβάνουν επίσης το The Snug, μια αίθουσα με ιδιαίτερη οικειότητα, με μια τοιχογραφία του Νεοϋορκέζου καλλιτέχνη TM Davy, το δικό του ηχοσύστημα και κουμπί κλήσης του προσωπικού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πιο ιδιωτικές περιστάσεις. Φωτογραφίες: James McDonald



10bryanosullivanstudiotheberkeleybarandterrace3_620photo: Το Berkeley Bar & Terrace του Bryan O’Sullivan Studio περιλαμβάνουν επίσης το The Snug, μια αίθουσα με ιδιαίτερη οικειότητα, με μια τοιχογραφία του Νεοϋορκέζου καλλιτέχνη TM Davy, το δικό του ηχοσύστημα και κουμπί κλήσης του προσωπικού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πιο ιδιωτικές περιστάσεις. Φωτογραφίες: James McDonald



Το Berkeley Bar & Terrace, σχεδιασμένο από το γραφείο διακόσμησης εσωτερικών χώρων Bryan O’Sullivan Studio στο κεντρικό Λονδίνο, είναι ένας άλλος εκλεκτικός αλλά φωτεινός χώρος που απολαμβάνει τις ιστορικές αναφορές. Η τολμηρή, γλυπτική μορφή του μπαρ είναι εμπνευσμένη την μπρουταλιστική αρχιτεκτονική και την αρ ντεκό, ενώ η επένδυση αποτελείται από χοντρές, σκουρόχρωμες σανίδες και επένδυση από ξύλο καρυδιάς, από ένα δέντρο ηλικίας 300 ετών που έπεσε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας το 2007. Μια στοκαριστή ζωφόρος διατρέχει την περίμετρο του μπαρ, ενώ μια φίνα παλέτα από κοραλλί και ανοιχτό πράσινο δένει όλα τα στοιχεία του χώρου μαζί.



11christophmeierutemllerrobertschwarzlukasstopczynskilaxbar1_620photo: Το LAX Bar είναι η σουρεαλιστική μεταμόρφωση του πρωτότυπου Loos Bar από τους Christoph Meier, Ute Müller, Robert Schwarz και Lukas Stopczyncki, το οποίο λειτουργούσε ως προσωρινός τόπος εκδηλώσεων, φιλοξενώντας συγκεντρώσεις με επίκεντρο την τέχνη. Φωτογραφίες: Ute Müller



12christophmeierutemllerrobertschwarzlukasstopczynskilaxbar2_1095photo: Το LAX Bar είναι η σουρεαλιστική μεταμόρφωση του πρωτότυπου Loos Bar από τους Christoph Meier, Ute Müller, Robert Schwarz και Lukas Stopczyncki, το οποίο λειτουργούσε ως προσωρινός τόπος εκδηλώσεων, φιλοξενώντας συγκεντρώσεις με επίκεντρο την τέχνη. Φωτογραφίες: Ute Müller



13christophmeierutemllerrobertschwarzlukasstopczynskilaxbar3_620photo: Το LAX Bar είναι η σουρεαλιστική μεταμόρφωση του πρωτότυπου Loos Bar από τους Christoph Meier, Ute Müller, Robert Schwarz και Lukas Stopczyncki, το οποίο λειτουργούσε ως προσωρινός τόπος εκδηλώσεων, φιλοξενώντας συγκεντρώσεις με επίκεντρο την τέχνη. Φωτογραφίες: Ute Müller



Τέλος, το LAX Bar των Christoph Meier, Ute Müller, Robert Schwarz και Lukas Stopczyncki στη Βιέννη είναι μια καλλιτεχνική εγκατάσταση, της οποίας οι αναλογίες και η διάταξη, ακόμη και η υλικότητα, εμπνέονται από το κλασικό Loos Bar στην αυστριακή πρωτεύουσα. Πλήρως καλυμμένο με λευκά πλακάκια, το μπαρ καταργεί την πολυτελή υλικότητα του Loos, εστιάζοντας στον ίδιο το χώρο. Οι διαστάσεις του είναι πανομοιότυπες με το πρωτότυπο, εκτός από τη χαμηλότερη οροφή, πράγμα που σημαίνει ότι ο όγκος της μουσικής από τα μεγάφωνα έχει συμπιεστεί προς τα κάτω κατ’ αναλογία.



ΠΗΓΗ: ARCHITONIC

Άρθρο: Peter Smisek - Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο




english version greek version