interiors from greece
Magazine
03 Μαΐου 2018
H Kontaki Design, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και η flavours of Art, παρουσιάζουν μια σειρά έργων του σχεδιαστή Σπύρου Κοντάκη τα οποία φιλοξενούνται στο μοναδικό GB Corner Gifts & Flavors.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα ανακοινωθεί το νέο Project της Kontaki Design με τίτλο Liquid, που θα πραγματοποιηθεί  την περίοδο Φθινόπωρο 2018 - Άνοιξη 2019 σε τρία πρωτότυπα events.

Read 2714 times

 Είμαστε ήρωες όταν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το φόβο που μας κρατάει μακριά από την άγρια, τη συγκρουσιακή, την έντονα συναισθηματική μας πλευρά.

Αυτο ειναι το LiquID!  Όταν επιτέλους μπορούμε να δούμε με αγάπη, και να αποδεχτούμε οτιδήποτε αρνούμαστε μέσα μας, αλλά και στους άλλους. Να αποδεχθούμε τη ρευστότητα της ζωής μας και τη σύνθετη ταυτότητά. Έτσι και στα αντικείμενα, το πάντρεμα ετερόκλητων υλικών δημιουργεί την αίσθηση και τη διάθεση συνύπαρξης. Τα διαφορετικά υλικά αρχίζουν να συνηθίζουν το ένα το άλλο. Και η ματιά μας επάνω σε αυτά δημιουργεί την ανάγκη συμβίωσης μαζί τους. Δεν αρκεί μόνο ο καλαίσθητος σχεδιασμός. Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε στοιχεία και υλικά που είχαμε απορρίψει ή που δεν είχαμε ποτέ υποθέσει ότι μπορεί να συνυπάρχουν και να συγκροτούν μια ξεχωριστή οντότητα.kontaki2_620.Photo: Kontaki DesignΗ λειτουργικότητα, η τέχνη και ο σχεδιασμός θέλουμε να συμβαδίζουν, δημιουργώντας αισθήσεις, σκέψεις και συναισθήματα, αναδεικνύοντας την αξία και την υπόσταση του αντικειμένου στο χώρο.

Ένα υλικό με το οποίο έχουμε ταυτιστεί και νομίζουμε ότι μας δίνει την πολυτέλεια της μοναδικότητας, αλλάζει τελείως όταν το απομονώσουμε και το θέσουμε αρμονικά πλάι σε ένα άλλο αντικείμενο ή το συνδέσουμε με τη διαφορετικότητα ενός άλλου υλικού. Η αρμονία είναι αυτή που δίνει τα πάντα και στο σχεδιασμό, όπως και στη μουσική, επιμένουμε σε αυτήν.kontaki3_1095Photo: Kontaki DesignΠιστεύουμε ότι ήρωας είναι εκείνος ο οποίος, για να επιτελέσει το σκοπό του, χρησιμοποιεί τα όπλα που έχει στη διάθεσή του με αυτοθυσία και εφευρετικότητα. Ο ήρωας, ωστόσο, της καθημερινότητας προσπαθεί να ανασυντάσσει συστηματικά τον πνευματικό και ψυχικό κόσμο του, τα συναισθήματα, τις ανησυχίες και τις ανάγκες του μέχρι του σημείου να αποδεχτεί τελικά το αλλοπρόσαλλο, το παράδοξο και το διαφορετικό, από την παρουσία του άλλου ανθρώπου μέχρι τον τρόπο και τη στάση ζωής του.

Η kontaki Design σχεδιάζει όλα τα αντικείμενα-έπιπλα που θα συμπεριληφθούν σε τρεις διαδραστικές εγκαταστάσεις οι οποίες αφορούν τρεις θεσμούς κοινωνικής συναναστροφής στους οποίους συγχωνεύονται διαφορετικά πολιτισμικά στοιχεία και παραδόσεις: το afternoon tea, το δείπνο και η βραδινή έξοδος για ποτό (cocktail spirits).kontaki4_620.Photo: Kontaki DesignΘα φιλοξενήσουμε σημαντικούς ανθρώπους από το εξωτερικό οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικούς χώρους του design και οι οποίοι θα συμμετέχουν στα events που ετοιμάζουμε. Εκτός από την ανάγκη μας να διερευνήσουμε τη ρευστότητα των ταυτοτήτων μας (προσωπικών και πολιτισμικών), θέλουμε να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε το luxury design στο εξωτερικό.Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία είναι για την Ελλάδα ένα σημείο αναφοράς με διεθνή αναγνώριση και φήμη. Έχει επιτύχει μια ιδιαίτερα καλή δουλειά στην προώθηση της τέχνης και των δραστηριοτήτων γύρω από αυτή. Άλλωστε, οι αναζητήσεις στο πεδίο του design ήταν και είναι πάντα συστατικό της εμβληματικής φυσιογνωμίας του.

Είναι βεβαίως και ένας χώρος συνάντησης ετερόκλητων ανθρώπων, όπως σε όλα βέβαια τα ξενοδοχεία, εδώ, όμως, με μεγαλύτερη έμφαση στους ανθρώπους που εκπροσωπούν ή σχετίζονται με τις διεθνείς εξελίξεις στην τέχνη και την αισθητική, με επισκέπτες που, μέσα από τη ματιά και το σκεπτικό τους, τα δεδομένα της χώρας μας δημιουργούν διαφορετικούς συνειρμούς και διεργασίες. Η ατμόσφαιρα που αποπνέει η Μεγάλη Βρεταννία, σε συνδυασμό με την ιστορία της και την μοναδική φυσιογνωμία της, είναι ο κατάλληλος χώρος καλλιτεχνικών συναντήσεων και διεργασιών, ένας ιδανικός χώρος επικοινωνίας της τέχνης και του design.kontaki6
Photo: Kontaki Design TeamKontaki Design Team

SPIROS KONTAKIS (owner-founder ) - designer
DIMITRA KOROMBILI (general manager) – architect, interior designer
GEORGE BOUSSOUNIS (artist consultant) – musician PETROS AVTZIS (construction supervisor/ photographer)
XRYSA KONTAKI (exhibition consultant) - culture applications


*Info

Επιμέλεια: Kontaki Design Team / Αρχιτέκτων Δήμητρα Κορομπίλη general manager της kontaki design, υπεύθυνη στρατηγικής ανάπτυξης αλλά και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της εταιρείας. Περισσότερα προϊόντα:

english version greek version